Kotiseuturetkiä ja historiaa

Blogi

Vuorineuvos Petter Teodor Forsström (1877 - 1967) oli Lohjan kalkkitehtaan perustaja. Hänestä käytettiin myös lempinimeä "Kalkki-Petteri". Petter Forsströmin puisto perustettiin asuinrakennuksen yhteyteen 1920-luvulla ja puiston (muotopuutarhan) suunnittelija oli Paul Olsson. Asuinrakennuksen suunnitteli arkkitehti Gösta Cajanus ja hän kertoi tästä...

Elis Hjalmar Mårtenson syntyi 8. kesäkuuta 1890 Inkoossa. Hänen isänsä oli Inkoon kirkon kanttori Fredrik Emil Mårtenson ja äitinsä Selma Augusta Mårtenson (o.s. Gyllenfors).

Valtion toimesta on hankittu 1830-luvulta alkaen hevosjalostuksen edistämiseksi siitosoriita hevoskasvattajien käytettäviksi. Näitä siitosoriita kutsuttiin kruununoriiksi tai ruununoriiksi (kronohingsten).

Fagervikin nuorisoseura (Fagervik Ungdomsförening) perustettiin vuonna 1907. Seuraavan vuoden lopulla päätettiin hankkia soittimia nuorisoseuralle ja vuonna 1909 aloitettiin soittoharjoitukset.

Tabor-kirkon (Taborkyrkan) tietää lähes jokainen inkoolainen, mutta mikä oli miehiään tämä Ferdinand Timper, joka v. 1924 lahjoitti tontin ja rahaa kirkon rakentamista varten, siitä aion tässä nyt hieman kertoa.

Suomi autoistui 1920-luvulla nopeasti taloudellisen nousukauden myötä ja muutamassa vuodessa autosta tuli arkinen kulkuneuvo myös Inkoossa.